RFI România

RFIro13

 

RFI România
Prezentare generală

RFI România

De peste 20 de ani, RFI România difuzează programe în limbile română și franceză dedicate actualității, culturii și francofoniei. Cu o echipă de 25 de persoane la București și 2 jurnaliști la Paris, RFI România transmite în fiecare zi 13 ore de emisiuni proprii în limba română, cu accent pe știri. În plus față de transmisiunile radio FM în România (prin cele 4 stații de emisie și 50 de radiouri partenere), postul este accesibil vorbitorilor de română din lumea întreagă prin intermediulul site-ului internet și aplicației mobile.

RFI România este, prin excelență, radioul știrilor profesioniste și al programelor de calitate. Matinalul difuzat zilnic între orele 7 și 10 și programul de seară „40 de minute” difuzat între 18 și 19 beneficiază de analize jurnalistice de înaltă ținută, de știri obiective și corespondențe din Paris sau alte capitale europene.

Cele 2 programe sunt doar pilonii de rezistență ai grilei de programe RFI, care include dezbateri pe teme politice, sociale, economice sau culturale. Muzica francofonă, românească sau internațională completează armonios orele de emisie de peste zi ale RFI, unul dintre cele mai bune posturi de radio din România din punct de vedere al conținutului.

În prezent, RFI România se recepționează în București, Cluj, Iași și Craiova, dar rețeaua se va extinde în viitor pentru a acoperi o zonă mai largă de ascultători din țară. Pentru mai multe detalii despre RFI, programele sale, echipa redacțională și prețurile de publicitate, accesați prezentarea în format PDF.

Prezentare generală